מה יותר חשוב להצלחה, נחישות או מזל?
שמעו סיפור.
היו היה בעל עסק שפעל בתחום הפקת מוסיקה לסרטים וסדרות קומיקס לטלוויזיה. ביחד עם שותף הם עבדו בשולי תעשיית הסרטים בהוליווד, והצליחו לא רע בכלל. יום אחד, בעת ביקור ביפן, הוא צפה במקרה בטלוויזיה בחדרו בסדרה יפנית ששבתה את לבו. לא היה לו ספק שהסדרה יכולה להצליח היטב גם בארצות הברית.
הוא פנה לחברה שהפיקה את הסדרה והם היו מוכנים למכור לו את הזכויות בכל העולם פרט למזרח אסיה.
נלהב הוא חזר לאמריקה וניסה לעניין את רשתות הטלוויזיה. אחת אחרי השנייה הן דחו אותו. כולם אמרו לו שהסדרה לא התאימה למנטליות האמריקאית ושאין סיכוי שתצליח שם. שנה שלמה הוא עבר מתחנת טלוויזיה אחת לאחרת ואף אחד לא היה מוכן לתת לו צ'אנס. ואז עוד שנה, ועוד שנה…
בגלל הזמן שהקדיש לניסיון לשווק את הסדרה הוא הזניח את העסק שלו. חבריו ניסו לשכנע אותו לוותר על החלום ולחזור לעסק המוכח והרווחי שלו. הוא סירב. הם חשבו שהוא ירד מהפסים ושהוא עומד לאבד את כל מה שבנה עד כה. הוא היה בטוח שהם לא רואים את הפוטנציאל הענק בסדרה שהביא מיפן.
נדרשו יותר משמונה שנים של כיתות רגליים בכל רחבי ארצות הברית עד שתחנת טלוויזיה הסכימה לתת לו הזדמנות. בעצם, שבריר של הזדמנות: הם הסכימו לשדר פיילוט של מספר פרקים כדי לראות האם הקהל אוהב את הסדרה או לא. אבל אז הסתבר שלא נותר לו די הון כדי להפיק סדרת פיילוט איכותית. אז בשיטת טלאי על טלאי הוא הפיק משהו ניסיוני ו…
זה הזמן לספר שלבחור קוראים חיים סבן ואת סדרת הטלוויזיה ששבתה את לבו אנו מכירים בשם הפאוור ריינג'רס.
ולמי שבמקרה לא מכיר את השמות, בזכות הצלחת הסדרה חיים סבן הפך למיליארדר.
אז מה היה הגורם העיקרי להצלחתו? מזל או נחישות? ואולי דווקא היכולת לראות את הפוטנציאל במקום שאף אחד אחר לא ראה אותו?
אין ספק שלמזל היה חלק בעניין. אם הוא לא היה רואה במקרה את התוכנית בטלוויזיה בעת הביקור ביפן. ואם איש עסקים אחר היה מבחין בהזדמנות לפניו ורוכש את זכויות ההפצה בארה"ב. ואם גם תחנת הטלוויזיה שבסופו של דבר נתנה לו את ההזדמנות היתה הולכת בדרכן של כל התחנות האחרות… הרבה קוביות מזל היו צריכות להסתדר כראוי כדי שהסיפור הזה יתרחש ויגיע לסיומו המוצלח.
מצד שני, אם סבן לא היה מבחין בהזדמנות כאשר נתקל בה בביקור ביפן. אם הוא לא היה מספיק יצירתי כדי להפיק טלאי על טלאי את סדרת הפיילוט. ואם הוא לא היה איש עסקים מספיק ממולח כדי למקסם את הרווחים כאשר הסדרה הצליחה, גם אז הסיפור לא היה מגיע לסיומו המוצלח.
ויש, כמובן, את הנחישות. כמה מאתנו היו מסוגלים להמשיך לרדוף אחרי החלום שמונה שנים ברציפות, תוך הקרבת מקור ההכנסה הנוכחי שלנו וכנגד דעתם של כל חברינו ומכרינו?
הסיפור של חיים סבן אינו יוצא דופן במובן שלהצלחה יש אבות רבים. היא מורכבת משילוב של חזון שאפתני, נכונות לקחת סיכונים, יכולות ניהוליות ועסקיות, נחישות והתמדה, וגם… מזל. כולם מרכיבים הכרחיים בתהליך המוביל להצלחות ענקיות.
דרך אגב, אפרופו מזל, מצליחנים יודעים כיצד לייצר לעצמם מזל טוב על בסיס קבוע, וכאשר הם נתקלים בו הם גם יודעים כיצד לנצל אותו. אלה הן חלק מצורות החשיבה שהפכו אותם למצליחנים מלכתחילה. אם גם אתם שואפים להגיע להישגים משמעותיים, ורוצים ללמוד ליישם בעצמכם את צורות החשיבה של המצליחנים, הספר החדש שלי "קיצור דרך להצלחה" נועד לכם.